fbpx

Georgievski: Qeveria udhëheq politikë klasike jugosllave

Ne jemi në një gjendje më të vështirë se sa kur ka qenë Maqedonia në kuadër të Jugosllavisë.  Kështu deklaroi ish kryeministri i Maqedonisë, Lupço Georgievski në një intervistë për REL duke vlerësuar se komunistët maqedonas kanë qenë më shumë Maqedonas se sa qeveria e tanishme.

Ai ndër të tjerash vlerësoi se në Maqedoni po udhëhiqet një politikë e gabueshme ekonomike sepse e gjithë kjo bëhet në bazë të huamarrjes.

Sa i përket kërkesës së LSDM-së për Qeveri teknike Georgievski tha se nuk mund ta kuptojë frikën për një qeveri teknike sepse, sipas tij këtë praktikë e përdorin edhe shtetet fqinje siç është rasti me Bullgarin, kur një parti vlerëson se nuk ka pasur zgjedhje të drejta dhe demokratike.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close