fbpx

Ja çfarë e shkakton rrjedhjen e gjakut nga hunda

Mjekët në Zelandën e Re e kanë pagëzuar me termin “tromboza nga kompjuteri”. Bëhet fjalë për një sindromë që shfaqet pas qëndrimit pa lëvizur për një kohë të gjatë përpara kompjuterit.

Studimi është publikuar në revistën “European Respiratory Journal” dhe në të është sqaruar se qëndrimi pa lëvizur me orë të tëra favorizon shfaqjen e trombozave. Sipas studiuesve, kjo për faktin se lëvizja, qoftë dhe për pak minuta, siguron një qarkullim normal të gjakut, pasi muskujt e këmbëve veprojnë si “pompa” për të dërguar gjakun në zemër.

Më tej në studim thuhet se kjo sindromë e re është me e përhapur nga se mendohet, për shkak të shtimit të orëve që kalohen përpara kompjuterit.

Kjo është arsyeja pse mjekët e Zelandës së Re rekomandojnë personat që punojnë përpara Shkaqet ¨ Hipertension ¨ Probleme metabolike ¨ Sinozit i fshehtë ¨ Parazitoza (lambie) ¨ Probleme të sistemit të mpiksjes së gjakut ¨ Tumor i nazofagitit.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close