fbpx

Protestë në Sidnej kundër karikaturave: “Unë jam musliman”

Qindra muslimanë u mblodhën në Sidnei në protestë kundër prezantimit negativ të islamit në mediat dhe kundër karikaturave të profetit Muhamed në gazetën satirike franceze “CHarlie Hebdo”.

Rreth 800 protestues dolën në rrugët e Sidneit me shkrime në gjuhën franceze “Unë jam musliman”.

Slogani është përgjigje e numrit të fundit të “Charlie Hebdo”, në ballinën e së cilës u tregua profeti Muhamed me shkrim “Unë jam Sharli”. Ky është numri i parë i gazetës satirike pas sulmit më 7 janar në Paris në të cilin e humbën jetën 12 persona.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close