fbpx

Ngjarje domethënëse: ëndrrat e harruara!

Një burrë i moshuar ishte në spital dhe ishte në prag të vdekjes. Nga vdekja e ndanin vetëm disa orë. Kur e kishte goditur dhimbja e madhe ai hap sytë e tij, ai arriti të shohë disa njerëz që ishin mbledhur rreth shtratit të tij, por nuk arriti t’i njohë se kush ishin.

Duke i mbyllur sytë, ai pyeti: “Shokë, kush jeni ju?”

Një prej të pranuarve u përgjigj: “Ne jemi ëndrrat tuaja të lëna pas dore, ëndrrat e harruara dhe vizionet e parealizuara. Ne kemi gjithçka çfarë ju mundeshit të bëni në jetë, por nuk arrite t’i bësh.

“Më vjen keq për këtë,” tha plaku, “por unë isha me të vërtetë i kënaqur që edhe pse u kam lënë pas dore, ju keni ardhur me mua për të më thënë lamtumirën e fund të jetës sime.”

Pastaj, një nga pamjet ishin vendosur poshtë tek ai dhe me zë të ulët, i thanë: “Nuk kemi ardh që të të themi lamtumirë, ne kemi ardhur për të vdekur bashk me ty.”

Nëse ju keni një ëndërr që do të ju motivojë, realizoni atë sa më shpejt të jetë e mundur – dhe sigurisht gjëja më e rëndësishme është që të kuptoni atë.

Çdo shans që ju e keni është e vlefshme, sepse ju kurrë nuk do të dini në qoftë se ju do të gjeni më të mirë. E kaluara dhe e ardhmja nuk është me ne, kështu që ne duhet të punojmë mirrë në atë drejtim, për secilin nga ne përparimi jonë, koha e përkryer dhe kushtet e përsosur janë të drejtat tona. Çdo gjë tjetër është vetëm justifikim.

Lajme të ngjashme

Back to top button