fbpx

Si pasojë e ajrit të ndotur në Maqedoni, në vit vdesin rreth 1.350 qytetarë

Rreth 1.350 qytetarë vdesin në si pasojë e ndotjes së ajrit në vit, tregojnë të dhënat e Bankës Botërore.

Kjo e dhënë është publikuar në raportin e BB-së tre vite më parë, ku thuhet se, nëse Maqedonia i arrin standardet evropiane të ekologjisë, do të ulë përqendrimin e grimcave PM10 dhe PM25 në ajër.

Por ndryshe nga këto shifra të BB-së, Instituti i Shëndetit Publik pretendon se në vitin 2011 numri i të vdekurve në Maqedoni, si pasojë e ajrit të ndotur, është vetëm 300.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close