fbpx

Ivanov duhet të vendos për Ligjin, profesorët dhe studentët vazhdojnë rezistencën

Presidenti Gjorgje Ivanov ka kohë deri nesër që të vendos nëse do ët nënshkruaj Ligjin për arsimin e lartë ose jo. Nëse ai nuk do ta shfrytëzojë të drejtën e vetos atëherë do të ngrihet iniciativë deri në Gjykatën Kushtetuese ndërsa profesorët dhe studentët paralajmërojnë pa dëgjueshmëri qytetare.

Një ditë pas miratimit të Ligjit për arsimin e lartë, ai dorëzohet te presidenti I shtetit I cili ka një javë kohë që të nënshkruaj ose jo Ligjin  e miratua dhe ta kthejë atë sërish në Parlament. Plenumi I profesorëve dhe studentëve kishin takim me kryetarin Gjorgje Ivanov para se të miratohej Ligji të cilëve u ka deklaruar se çfarëdolloj Ligji të miratohet do të sillet si burë shteti.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close