fbpx

Ja shtetet më të pasura dhe më të varfra në botë

Cilat janë shtetet ku jetesa behet me e mire dhe cilat janë ato shtete te varfra ku pjesa me e madhe e njerëzve vuajnë për gjerat me te domosdoshme?

“Movehud” ka realizuar një harte ne forme infografie për te treguar vendet ku kostoja e jetesës është e larte dhe ku ajo është shume e ulet. Janë plot 119 shtete qe janë marre ne studim duke u bere një vlerësim i krahasuar me jetesën ne New York.
Klasifikimi është kryer  duke u bazuar tek treguesit ekonomike, çmimet për shërbimet publike si: çmimi i mishit, bukës, vezëve, frutave, perimeve, etj, tek çmimi i transportit dhe ai neper restorante.
Ndërmjet shteteve me te varfra janë: India, Nepali, Pakistani, Tunizia dhe Algjeria. Nga ana tjetër shtetet me te pasura janë: Zvicra, Norvegjia, Venezuela, Islanda dhe Danimarka.
Ne Evrope, kostoja e jetesës është me e shtrenjte ne Moldavi, Maqedoni, Gjeorgji, Poloni, Ceki dhe ne Bullgari, çka i bën këto shtete te renditen si te varfra ne rend global.
Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close