fbpx

Osmani: Një ditë do të përmbysen përmendoret e Aleksandrit dhe Filipit në Shkup

Çdo emër që nuk përfshin fjalën ‘sllav’ do të ishte i pranueshëm për shqiptarët. Në instancë të fundit, emri aktual është shumë më pak i pranueshëm për ne, se sa alternativat që i përmendni. Këtë e thotë ish lideri i RDK-së, Rufi Osmani në një intervistë për dialogplus.ch.

“Nga 2006 deri më sot filloi procesi i antikuizimit të çdo gjëje, duke përfshirë aeroportet, autostradat, shtatoren e Lekës së Madh dhe të Filipit dhe veprime të tjera kulturore me prapavijë politike që u kuptuan nga Greqia si provokime të hapura dhe vjedhje të historisë antike. Është një projekt artificial politik me tendencë që ta ndryshojë identitetin sllav të maqedonasve aktualë që për pasojë e ka bllokimin e procesit të integrimit të vendit në NATO dhe në UE, e pasojat dhe çmimi i adresohen popullit të këtij vendi, popull ky që vazhdon të votojë kundër së ardhmes së tij, sa paradoksale, aq edhe tragjikomike. Nuk humbi dhe nuk humb Greqia asgjë, NATO-ja dhe UE-ja nuk e ndryshojnë mekanizmin e votimit me konsensus”, ka thënë Osmani.

Një ditë do të përmbysen përmendoret e Aleksandrit dhe Filipit

“Duhet të ndryshojë politikëbërja maqedonase në vend nëse e ka seriozisht integrimin në NATO dhe në UE, aq e thjeshtë dhe e komplikuar nga politikanë të vegjël që e kanë shpallur veten ‘Aleksandër të Maqedonisë së kohës moderne’ dhe tjetri shqiptar këtu e gjen ‘Lekën e Madh të hipur në kalin e Aleksandrit’. Një marrëzi politike që nuk i shihet fundi, për fat të keq. Jam i bindur se një ditë do të përmbysen përmendoret e Aleksandrit dhe Filipit si dikur shtatoret e Stalinit dhe Enverit, sepse ka përfunduar koha e kiçit në politikë dhe histori, mirëpo do të ngelin pasojat ekonomike, sociale dhe të perspektivës së qytetarëve të këtij vendi”, ka thënë Osmani.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close