fbpx

Plenumi i profesorëve kundërshton burgosjen e gazetarit Kezharovski

Burgosja e gazetarit Kezharovski domethënë  burgosje e të vërtetës, lirisë së fjalës, dhe me këtë edhe burgosje e lirisë së të drejtës të mendimit të kundërt.

“Udhëheqja e procedurës gjyqësore dhe burgosja urgjente e Kezharovski është një porosi e qartë për kolegët e tij gazetar, por edhe për secilin prej nesh i cili flet zëshëm. Nuk duam që të jemi dëshmitar të thyerjes së lirive demokratike, gjyqësorit të dirigjuar, por edhe dënimeve pa lëndë, në një shtet ku prej gazetarëve kërkohet që të shndërrohen në iluzionist.

Në emër të vlerave njerëzore, në emër të vërtetës dhe drejtësisë, thërrasim që gazetari Tomisllav Kezharovski të lirohet nga burgu”, thuhet në reagimin e Plenumit të.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close