fbpx

Motivimi i Einsteinit: Gjeniu është 1 për qind talent dhe 99 për qind punë

Gjithmonë kur “bllokoheni”, frymëzohuni nga citatet e shkencëtarit të njohur. Kurrë mos e injoroni intuitën tuaj, thotë Einstein.

Vitin 2015 fillojeni me shumë energji pozitive, ndërsa për këtë do t’ju ndihmojnë citatet motivuese të gjeniut të njohur, Albert Einstein.

“Nëse A është suksesi jetësor, atëherë A = x + y + z. X = puna, y=argëtimi, ndërsa z=të dini se kur duhet të heshtni” – ka thënë Einstein. Për humor dhe motivim të mirë dëgjoni muzikën e cila ngre adrenalinën dhe lexoni libra, transmeton Koha.net. Çdoherë kur “bllokoheni” lexoni një nga 13 citatet motivuese, të cilat do t’jua lehtësojnë ditët e vështira në punë gjatë këtij viti dhe harroni negativitetin, i cili redukton produktivitetin.

 • “Për të qenë të motivuar, në punë duhet të gjeni kënaqësi”;
 • “E meta në sjellje bëhet e metë e karakterit”;
 • “Kurrë mos e injoroni vlerën e intuitës”;
 • “Problemet nuk zgjidhen me mënyrën e njëjtë të të menduarit, me te cilën i kemi krijuar”;
 • “Sekreti i kreativitetit është të dini ta fshihni se nga vjen ai”;
 • “Ai që nuk ka gabuar kurrë, nuk ka guxuar të provojë kurrë diçka të re”;
 • “Intelektualët zgjidhin problemet, ndërsa gjenitë i parandalojnë”;
 • “Janë tri rregulla për punën: në kaos gjeni thjeshtësinë, në hallakamë harmoninë, ndërsa në probleme – rastin”;
 • “Ekziston arsyeja pse ekziston kureshtja”;
 • “Çdo gjë do të duhej të bëhej shumë thjesht, por jo edhe më thjesht”;
 • “Imagjinata është shumë më e rëndësishme se dituria”;
 • “Gjeninë e bën 1 për qind talenti dhe 99 për qind puna e mundimshme”.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close