fbpx

Gabimet që vrasin pasionin tuaj

Pasioni me lehtë lind dhe me vështirë ruhet. Psikologët mendojnë se ka disa arsye qe e vrasin atë.
Ata rendisin gjashte arsye si me kryesoret:

1.    Anashkalimi i përkëdhelieve dhe puthjeve.Problemi është se me kalimin e kohës te tilla “hyrje” ne një marrëdhënie anashkalohen gjithnjë e me shume. Por kjo, sipas psikologeve është e gabuar, pasi ato janë një pjes e rëndësishme dhe esenciale e aktit intim.

2.    Mungesa e vëmendjes ndaj kënaqësisë se partnerit. Nëse akti vjen dhe shndërrohet ne një seri gjestesh mekanike, ne këtë rast duhet qe realisht te vihemi ne alarm.

3.    Te folurit shume për marrëdhënien intime. Këshillohet qe te mos tejkalohet masa ne këto raste. Sigurisht qe është mire te ruajmë dhe zhvillojmë dialogë pa tabu, por ka disa gjera qe nuk mund te shpjegohen me fjale dhe përgjithësisht ato sqarohen nen çarçaf.

4.    Shpërqendrimi. Te shikuarit gjetke, te menduarit e një tjetër gjeje qe nuk ka lidhje marrëdhënien, është gjithashtu e dëmshme. Ruajtja e kontaktit, qofte edhe vetëm me sy është gjithashtu një këshillë shume e rëndësishme.
5.    Te bërtiturat. Është fjala për monologë qe nuk eksitojnë kërkënd, përkundrazi, e bëjnë aktin te bezdisem.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close