fbpx

QZHM dhe Infoqendra: Dënimi i Kezharovskit kërcënim për gazetarët

Qendra për zhvillimin e mediave dhe Infoqendra mendojnë se vendimi i Gjykatës së Apelit për gazetarin Tomisllav Kezharovski duke e dënuar atë me dy vite burg, përfaqëson kërcënim të drejt për drejtë ndaj gazetarëve dhe shkelje të lirisë së shprehjes së mediumeve në Maqedoni.

“Kolegu Kezharovski është dënuar për shkak të kryerjes së punës gazetareske në mënyrë profesionale dhe të ndershme për informimin e qytetarëve për çështje me interes publik, siç është rasti konkret zbulimi i keqpërdorimeve të dëshmitarit të mbrojtur nga an e policisë dhe gjykatës”, thuhet në deklaratë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close