fbpx

Maqedonia në garë me Shqipërinë për “Nissan”

Prodhuesi japonez i automjeteve, “Nissan” është duke studiuar Maqedoninë dhe Shqipërinë për të realizuar procesin e montimit të automjeteve, teksa po kërkon të tërhiqet nga vende të tjera të Europës Juglindore, si rrjedhojë e rritjes së kostove.

Mirëpo po ky interes ka vënë para një gare të forte shtetet e Ballkanit, sidomos Shqipërinë dhe Maqedoninë.
Revista Monitor ka mësuar se drejtuesit e Nissan për Evropën e shohin me interes edhe tregun shqiptar, pas ndërtimit të një parku të madh logjistik në vend.

Shqipëria vlerësohet me shumë favorite për afërsinë gjeografike dhe kostot e ulta të transportit nga Porti i Durrësit. Veç këtyre, parku i ri logjistik multimodal shihet si një tjetër tërheqje për investimin. Por, edhe pa këto facilitete infrastrukturore, Maqedonia këtë rast është një konkurrent mjaft i fortë. Taksat më të ulta dhe funksionimi perfekt i zonave të lira e bën avantazhues, sidomos për investimin në fjalë.

Prodhuesit e makinave, sidomos pas krizës së vitit 2008, janë vënë në kërkim të tregjeve që ofrojnë kostot të lira, njofton agjencia shqiptare Ballkan web.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close