fbpx

Nëse në Maqedoni mediat publikojnë foto të Muhamedit rrezikojnë dhe burgun

Gazeta Dnevnik shkruan se nëse në Maqedoni në media do të publikoheshin karrikaturat e profetit të myslimanëve, Muhamedit  atëherë ajo do të dënohej sipas ligjit për nxitje të urrejtjes fetare.

Sipas kësaj gazete, kushtetuta e Maqedonisë ka paraparë dënim me burg prej 1 deri në 5 vite për ata persona që nxisin urrejtje fetare siç është popullata jonë, ku gjysma e banorëve të shtetit janë besimtarë mysliman dhe do të provokoheshin rëndë.

Kushtetuta është decide kur thotë se çdokush do të dënohet nëse nxit në çfarëdo forme urrejtje fetare dhe etnike.

Lajme të ngjashme

Back to top button