fbpx

Profesorët dhe studentët kërkojnë nga Ivanovi të mos nënshkruaj Ligjin për arsimin e lartë

“Ne Presidenti i shtetit Gjorge Ivanov gjatë ditës së sotme pritet të takoj përfaqësuesit e Plenumit Studentorë dhe Plenumit të Profesorëve. Përfaqësuesit e plenumeve në fjalë para Ivanovit do t’i shpalosin argumentet e tyre, kundër provimit shtetëror dhe shkeljes së autonomisë së universiteteve. Kërkesat e tyre do të jenë ato drejtuar në letrën e hapur kreut të shtetit.

“Ne plenumi i Profesorëve dhe Studentëve, kërkojmë që fillimisht të bëhet analizë themelore për gjendjen e arsimit të lartë në Maqedoni dhe pastaj të organizohen debate nëpër Universitete, ku do të përfshihet e gjithë bashkësia akademike”, thuhet në njoftimin e plenumit të studentëve dhe profesorëve.

Plenumi Studentorë nuk deshi të shpalos  aktivitetet e tyre të ardhshme. Mirëpo, siç than për Alsat M, ata do të kërkojnë nga Ivanvoi që të mos dekretoj ndryshimet e ligjit për arsim të lartë. Ndryshe, të mërkurën Kuvendi pritet të miratojë pakon e ligjeve nga sfera e arsimit. Seanca e Komisionit për Arsim ku u shqyrtuan mbi 120 amendamente ishte maratonike dhe zgjati plotë 17 orë, duke hedhur poshtë të gjitha amendamentet e opozitës., kërkojmë që fillimisht të bëhet analizë themelore për gjendjen e arsimit të lartë në Maqedoni dhe pastaj të organizohen debate nëpër Universitete, ku do të përfshihet e gjithë bashkësia akademike”, thuhet në njoftimin e plenumit të studentëve dhe profesorëve.

Plenumi Studentorë nuk deshi të shpalos  aktivitetet e tyre të ardhshme. Mirëpo, siç than për Alsat M, ata do të kërkojnë nga Ivanvoi që të mos dekretoj ndryshimet e ligjit për arsim të lartë. Ndryshe, të mërkurën Kuvendi pritet të miratojë pakon e ligjeve nga sfera e arsimit. Seanca e Komisionit për Arsim ku u shqyrtuan mbi 120 amendamente ishte maratonike dhe zgjati plotë 17 orë, duke hedhur poshtë të gjitha amendamentet e opozitës.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close