fbpx

Maqedonia prek fundin sa i përket lirisë së mediave

Sipas Indeksit të organizatës “Reporterët pa Kufi” që publikoi listën  e 180 shteteve për lirinë e shtypit  për 2014, Maqedonia ka rënë për shtatë vendesh he tash është në vendin e 123 që përfaqëson pozicionin më të dobët të Maqedonisë në listë. Ky është pozicioni më i ulët që nga pavarësimi i Maqedonisë e deri sot.

“Maqedonia mundohet që të bëhet anëtare e BE- së që nga viti 2005, por edhe pas 8 viteve bisedimet ende nuk kanë filluar. Maqedonia bënë reformat ë për ta vendosur atë në rrugën evropiane, por viteve të fundit këto reforma nuk janë të mjaftueshme për të fshehur thyerjet e mëdha të informimit të lirë”, thuhet në raport

Kjo rënie prej 7 vendesh shpjegohet me burgosjen e gazetarëve Tomislav Kezharovski dhe Zoran Bozhinovski.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close