fbpx

Më shumë se 300 mjekë janë larguar nga Maqedonia

Trendi i largimit të mjekëve në vendet e Evropës kryesisht në Gjermani, reflektohet në të gjitha pjesët  vendit.

Kryetarja e Shoqatës së mjekëve privat, Collakova Dervishova, thotë se është i madh numri i mjekëve të rinj të cilët largohen jashtë. Sipas llogarive të tyre të konstatuara sipas qyteteve rreth 300 mjek janë larguar gjatë dy viteve të fundit.
Organizata regjionale Heltgruper hulumton migrimin e mjekëve në Shqipëri, Maqedoni, Serbi dhe Kosovë. Janë konstatuar disa arsye se pse largohen mjekët që mund të konsiderohet si fenomen global.

Kjo organizatë i grupon arsyet e largimit të mjekëve në pesë kategori: Ekonomike, sociale, profesionale, politike dhe arsyet sociale personale.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close