fbpx

Fleckenstein: Shqipëria në rrugën e duhur, ja tre sfidat kryesore që ka përpara

Raportuesi për Shqipërinë, në Parlamentin Evropian, Knut Fleckenstein, pas vizitës ne Tiranë, falenderon partnerët shqiptarë për bashkëpunimin dhe shprehet se Shqipëria është në rrugën e duhur.

Në një postim në rrjetin social “Facebook”, Fleckenstein thekson se tre sfidat kryesore të Shqipërisë janë: “forcimi i sundimit të ligjit në të gjitha fushat e jetës së qytetarëve; ndryshimi i kulturës politike në mënyrë që të arrihet një klime të besimit, besimit, dialogut dhe bashkëpunimit; fuqizimi i shoqërisë civile në procesin demokratik në përgjithësi dhe në procesin e integrimit europian në veçanti”.

“Nga Tirana ku unë kisha një program shumë intensiv dhe të frytshëm takimesh. Faleminderit për të gjithë partnerët e mi në takime! Unë besoj se Shqipëria është në rrugën e duhur drejt një procesi të suksesshëm të reformave evropiane. Të tri sfidat kryesore të shtrira përpara janë; forcimi i sundimit të ligjit në të gjitha fushat e jetës së qytetarëve; ndryshimi i kulturës politike në mënyrë që të arrihet një klime të besimit, besimit, dialogut dhe bashkëpunimit; fuqizimi i shoqërisë civile në procesin demokratik në përgjithësi dhe në procesin e integrimit europian në veçanti”, – shkruan Fleckenstein në rrjetet sociale./BalkanWeb

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close