fbpx

Në qytet më nuk do të guxoni të vozisni as 60 km/h?!

Shpejtësia maksimale e lëvizjes së automjeteve nëpër rrugët e zonave urbane nga 60 km/h sa ka qenë deri tani, do të jetë 50 km/h. Kështu është paraparë me ndryshimet në Ligjin për Sigurinë në Komunikacionin Rrugor, i cili është përgatitur dhe do të jetë në procedurë parlamentare, konfirmojnë nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Politikat ndëshkuese në ligjin e ri për sigurinë në komunikacionin rrugor do mbeten të njëjta, ndryshim të vetëm ka në shpejtësinë maksimale të lëvizjes në mjediset urbane, ku shpejtësia e lejuar maksimale është reduktuan nga 60 në 50 km/h, në sinkronizim me praktikën evropiane.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close