fbpx

Lere të ardhmen të flejë

“Lere të ardhmen të flejë e qetë, po e zgjove para kohe, ke për te jetuar një të tashme të përgjumur”

Franc Kafka lindi në Pragë, të Austro – Hungarisë. Ai ishte një nga shkrimtarët e historive të shkurtra, dhe romancierët më të mëdhenj të gjuhës gjermane të shekullit XX. Shumica e shkrimeve të tija mbetën të pambaruara dhe u botuan pas vdekjes së tij, megjithëse dëshira e tij ishte që ato të asgjësoheshin.
Pjesa e tij më e njohur përfshin një tregim të shkurtër me emërtimin Die Verwandlung (Metamorfoza, Shnderrimi).

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close