fbpx

Gjatë vitit të kaluar 5710 persona të akuzuar

Në Gjykatën penale më të madhe janë gjykuar 2332 persona ndërsa janë liruar 134. Kanë mbaruar 4411 lëndë nga të cilët 107 për kriminalitet të organizuar. Gjatë vitit të kaluar të akuzuar kanë qenë gjithsejtë 5710 persona.

Në gjykatat e vogla u sollën edhe vendime të rënda, 6 dënime të përjetshme për rastin “Monstra”, katër persona të gjykuar në arrati. Ata që kërcënuan me bomba gjykatësen që i gjykoi kanë marrë edhe dy vite shtesë për frikën që i kanë shkaktuar. Ata që u konsideruan si tradhtarë dhe spiun u gjykuan në Gjykatën e lartë ndërsa mjekut që ju gjet bankënotë prej 50 eurove në xhep në një gjykatë prej 40 metër katrorë.

Është e paqartë nëse këtë vit “Justicia” do të “pres dhe matë” në përmasa grandioze për kolegët që gabuan.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close