fbpx

Florian Biber: Ideja që shteti ti testojë studentët është e çuditshme

Klishe e vjetër dhe e gabuar është që Ballkani të prodhojnë më shumë histori sesa ata mund të konsumojnë, si citohet shpesh Churchill për të interpretuar gjërat në Ballkan. Kohët e fundit duket se Ballkani prodhon më shumë universitete se sa kushdo tjetër mund ti konsumojë, thotë profesori për studime Juglindore në Universitetin e Gracit, Florian Biber në tekstin e tij kushtuar mbiprodhimit të diplomave universitare në rajon, të botuar vitin e kaluar.

Problemi kryesorë është numri i madh i universiteteve private, që punojnë për përfitime. Universitetet private që punojnë për profit janë shumë të rralla në Evropën Perëndimore. Ai vlerëson se është e nevojshme të vendosen kontrolle në ato institucione.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close