fbpx

​Duartrokitje për qepët

Qepët janë më të konsumuarat dhe prodhuarat në shumë vende se sa perimet tjera por rrallë brohoritet për të. Është koha të ndalemi së foluri për erën, lotët gjatë prerjes së saj dhe t’a duartrokasim, shkruan për BBC, Marek Pruszewicz.
Thellë në arkivat e Grumbullimit Babilonas të Universitetit të Yale qëndrojnë të shkruara në pllaka prej balte vërtetohet fama e saj- ato janë më të vjetrat të njohura nga librat e gatimit.

Nga shkrimi kuneiform, kjo ka qenë një sekret deri në vitin 1985, prej kur është lexuar shkrimi që datonte prej afër 4 mijë vjetëve.

Mesopotamianët nuk njihet vetëm për qepët, por gjithashtu edhe për presh, hudhra dhe një lloj tjetër të qepës./BBCNewsMagazine/

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close