fbpx

Si te keni nje lidhje te shendetshme?

Qe te kesh një lidhje shëndetshme nuk është e lehte, por çiftet qe kane një komunikim te mire kane shanse te kenë një lidhje te gjate.

Komunikimi   është një  pike e rëndësishme për  krijim e një lidhje te suksesshme.  Te marrësh masa për te për te zhvilluar komunikimin  është shume mire, pavarësisht se sa kohe ju  mund te qëndroni sëbashku.

Flisni hapur për problemet qe keni
Sipas guides ndihmuese, është e rëndësishme  te keni një komunikim  te sinqerte. Shume njerëz kane si zakon qe mos ti diskutojnë  problemet tyre derisa  ato arrijnë ne një pike qe nuk mbajnë me. Dhe pastaj ato  shpesh shpërthejnë  tek personi tjetër, qe nuk ja ka idenë  për problem qe mund te ketë.  Asnjëherë mos  I anashkaloni problemet , gjithmonë diskutoni ato me partneren tuaj . Problemet mund te zgjidhen  por ne fillim duhet te diskutohen.

Praktikoni dëgjimin
Lidhur me marrëdhëniet, Liverstrong thotë se dëgjimi është po aq vital sa dhe komunikimi. Te dëgjosh personin tjetër për shqetësimet dhe mosmarveshjet  si dhe për llogari  te ngjarjeve te përditshme, tregoni kujdes.  Ajo mund te jete  për te ndërprerë dhe  ndërhyre por tregohuni te  duruar dhe shmangen ketë , sidomos ne  gjate bisedave  serioze. . Me te vërtet  te dëgjuarit behet me praktike, por rezultati mund te jete me vlere.

Ndryshoni  temat e juaja

Pasi një  çift mund te ketë qene sebashku per nje kohe, temat  e tyre e diskutimit mund te behet te kufizuar.  Për shembull, pasi te jeni me fëmije ose ndryshimeve te punës, biseda mund te jete  te gjitha ne lidhje me ketë  dhe pak te tjera.  Vazhdoni te flisni  për ngjarjet e botes, familjen, miqtë, filma, televizion, muzike ose intervista te tjera. Mbajtja e temave te freskëta mund te parandaloje bisedat e përditshme,  te shkuara dhe bajate

Shprehni mendimet tuaja qarte

Thjeshte te flisni me mendjen tuaj, nuk është e mjaftueshme.  Sigurohuni qe te shprehni  veten tuaj qarte, kjo është me shume efektive.  Bëhuni specifik kur ju shpjegoni , se si ndiheni, çfarë dëshironi dhe  çfarë mendoni ju sëbashku qe te gjeni një zgjidhje te situatës.    Te shprehni vetveten  ne mënyre te qarte mund te ndihmoje te  shmangni  paqartësitë.  Duke mos u shprehur  nëpërmjet komunikimit, ju jo veten qe do te keni probleme  te komunikim, por ne ardhmen, problem do te vije te shton dhe do te jene me te vështira për ti zgjidhur ato.

Beni pyetje
Ne mënyre qe te shprehni veten  dhe te dëgjoni, te bëni pyetje është diçka shume e rëndësishme. Një bisede e suksesshme është atëherë kur te dy partneren janë te angazhuar plotësisht me njeri-tjetrin dhe nuk është e njëanshme.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close