fbpx

Qëllohet 7 herë imami nga Bosnja që bënte thirrje të mos shkohet në luftën e Sirisë (Foto)

Imami nga Bosnja, Selvedin Beganovic, është goditur shtatë herë në gjoks nga islamistët eksremistë, për shkak të predikimit të islamit paqësor në ligjëratat e tij.

Një person me mjekërr të gjatë futet brenda oborrit të xhamisë dhe godet imamin Beganovic shtatë herë në gjoks, duke bërtitur: “Tani unë do të të masakroj ty”. E godet shtatë herë dhe ikën nga vendi i ngjarjes. Kështu nis rrëfimi i Associated Press për imamin Selvedin Beganovic, i cili u ka mbijetuar të paktën tri sulmeve vetëm në muajin e fundit.

Beganovic është i njohur për thirrjet e tij paqësore.

Ai thotë se “lufta në Siri nuk duhet të jetë lufta jonë”.

“Kjo nuk është lufta jonë”, thotë imami.

“Xhihadi jonë është ta luftojmë papunësinë në Bosnjë”, kishte deklaruar Beganovic në një intervistë për Associated Press.

Të paktën 150 persona nga Bosnja deri tani u janë bashkuar militantëve islamistë në Siri dhe Irak.

Imami nga Bosnja, Selvedin Beganovic1

Imami nga Bosnja, Selvedin Beganovic2

Tags

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. E pa mundur ! Thjesht nuk mund ta besoj se dikush në emër të fesë vret njeri në xhami ! E Sjel Sirine ne shtëpi. Vret dikë që predikon Paqe, pooo… i gjithë Islami është për paqe
    dhe dashuri !!! Çu be me boten e çoroditur ! Eja na vrit të gjithëve.

Back to top button
Close