fbpx

Kosova mbetet në fazë tranzicioni

Njohësit e çështjeve ekonomike shprehen se duhet të rritet efikasiteti i institucioneve, kryesisht i Gjyqësorit, e pastaj të krijohet një ambient i favorshëm dhe i qëndrueshëm për të stimuluar investimet.

Kosova vazhdon të jetë ende një vend me interesim shumë të ulët të investitorëve e huaj dhe pothuajse e ka të vështirë të dalë nga periudha e tranzicionit. Këtë e pohoi edhe ambasadori Italian, Andreas Ferrarese, ku tha se jo vetëm institucionet nga vende të ndryshme të evropës e kanë akoma përshtypjen se Kosova është ende në atë periudhën kohore që ka qenë në vitet 1999- 2000.

Njohësit e çështjeve ekonomike vlerësojnë se mosinteresimi i investitorëve të huaj dhe ngecja në këtë aspect vjen padyshim edhe si rezultat i mosimplementimi dhe respektimi i ligjeve ekzistuese./Kosova Sot/

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close