fbpx

EVN: Normalizohet furnizimi me energji eleketrike në disa rajone kritike

Trafostacioni i Qendrës Zhupa nga sonte është me furnizim, informojnë nga EVN. Është lëshuar largëpërçuesi 10kW drejt trafoctacionit në fshatërat e Qendrës Zhupa. Më shumë se 95 % e vendbanimeve në këtë vend janë funrizuar me energji elektrike.

“Në kushte ekstreme të këqija ekipet e EVN Maqedonisë mbi përpjekjet njerëzore janë duke punuar në sanimin e numrit më të madh të defekteve nga inteziteti i madh i rënies së dëborës dhe erërave të forta, me çka gjendja e furnizimit të energjisë elektrike në rajonet me krizë dal ngadalë është duke u normalizuar. Sonte një pjesë e madhe e defekteve nga fshatërat e padepërtuar në rajonin e Strugës, Ohrit dhe Resnjës po furnizohen me energji elektrike. Normaliteti i furnizimit në vendbanimet e Prespës, Kozjak, Kisha e Përpjeme dhe e Ulët, Ezerani dhe kolektori në Ezeran, Lubonjë, Dupeni i Epërm, Reka e Majtë, Krushje.
Thirrjet janë optimiste se deri në mesnatë me furnizim do të jenë edhe vendbanimet Grnçari. Në rajonin e Ohrit u furnizuan me energji elektrike edhe Llokoçarja e Epërm dhe e Ulët, Klimeshtani, një pjesë e Mesheishtës dhe Trebenishtes; si dhe të gjitha defektet largëpërçuese nga 10kW tek Veleshtova dhe Krushje janë sanuar, ku sonte ose në orët e hershme të mëngjesit me furnizim do të jenë edhe Kallishte, Frangovë, Radollishte, Ferishte, Drasllaicë, Moroishtë, Llozhanë, Livad, Bixhevë, Vevçan dhe Veleshtë.

Pika kritike me furnizim ka ende në rajonin e Dibrës, ku ekipet e EVN Maqedonisë intezivisht janë duke punuar në sanimin e defekteve. Në rajonin e Strugës në lëvizje nga Llukova dhe Jabllanicë, qasja tek shtyllat është shumë e vështirë; ekipet e EVN-së vështirë po depërtojnë deri tek to, por, edhe sonte dhe nesër do të punohet në normalizimin e furnizimit.

Pika më kritike janë fshtrat në rajonin e Dibrës, në fundtë Rekës me lëvizje nga Zhirovnica deri tek ura Boshkovë, ku plotësisht është shkatërruar rrjeti distributiv, dhe largëpërçuesit e 35kW dhe 10kW. Në këtë veprim është duke u bërë lidhje e re, ku vetëm për një ditë janë ngritur largëpërçuesit e rinj me 10 shtylla, por dy shyllat lidhëse të cilat e bëjnë lidhjen përmes liqenit të Dibrës janë rrënuar nga erërat dhe dëbora dhe së bashku janë rënuar në liqe”, informojnë nga EVN.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close