fbpx

Vlladimir Milçin: Hajde ti ndihmojmë që të rrëzohet!

Nuk ka vend për eufori, nuk ka as kohë për të. Maoizmi maqedonas, Gruevizmi, ende ka dhëmbë. Antikiteti, diferencimi, lustrimit, demonizimi, këto janë vetëm disa nga mjetet e revolucionit kulturor që njerëzit patjetër duhet t’ia tregojë rrugën. thotë Vlladimir Milçin, drejtor ekzekutiv i Institutit për Shoqëri të Hapur Maqedoni në një intervistë për Revolucioner.mk.

Milçin si profesor thotë se është krenar për protestat studentore dhe thotë se është e mundshme një pranverë autentike maqedonase.

“Kolona pothuajse e pa pare e studentëve dhe qytetarëve në protestën e dytë të studentëve, marshi i xhiruar nga Droni kishte regjistruar një lum të çliruar nga akulli që kishte mbetur disa dimra me radhë. Studentët me zë të lartë dhe të qartë i dërguan një mesazh qeverisë se nuk kanë pranuar rolin e ndjekësve të tyre, të dëgjueshmëve dhe të atyre që largohen nga vendi”, deklaroi Milçin.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close