Ndalohet peshkimi në Liqenin e Dibrës

Në liqenin e Dibrësnga nis ndalesa për peshkimin e troftës autoktone. Kjo ndalesë do të zgjasë deri në fund të janarit të vitit të ardhëshëm.

Ndalesa në fjalë ka të bëjë me shumimin natyror të troftës autoktone. Përfaqësuesit të njësisë së ministris për Bujqësi, Pylltari dhe Ujra dhe koncesioneri i liqenit “Trofta e Ohrit”, informojnë se gjatë periudhës së ndalesës së peshkimit të troftës, janë shtuar masat e mbrojtjes së liqenit nga peshkatarët të cilët gjuajnë peshk në mënyrë joligjore. Përnrdyshe, në liqenin e Dibrës muajve të kaluar pati ndalesë për peshkim për të gjithë llojët e tjera.

Pronari i kooperativës “Trofta e Ohrit” e cila është koncesioner i liqenit të Dibrës Pepi Vinca deklaroi se edhe gjatë këtij viti është bërë shumimin e  peshkut në këtë liqe në kuadër të programit të rritjes ë fondit me peshk në këtë liqe artificial të Dibrës.

Lajme të ngjashme

Back to top button