fbpx

“Testim i situatës’-metodë për të dëshmuar diskriminimin

Në organizim të Misionit të OSBE-së në Shkup, Komiteti i Helsinkit dhe Fondacioni Shoqëria e Hapur Maqedoni u prezantua publikimi ‘Testimi i situatës”, metodë me të cilën dëshmohet diskriminimi.

“Testimi i situatës është metodë që shfrytëzohet në rast të diskriminimit ku mungojnë faktet dhe dëshmitë dhe është vështir për tu vërtetuar. Testimi i situatës përfshin shfrytëzimin e aktorëve të organizuar që të hulumtohet dukuria e diskriminimit në subjekte të ndryshme, procese dhe fusha mbi baza të ndryshme, tha Urania Pirovska nga Komiteti i Helsinkit.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close