fbpx

Jeni shtatzënë? Ja çfarë duhet të keni parasysh gjatë udhëtimit me avion

Gjatë gjithë shtatzënisë mund të udhëtoni pa problem, natyrisht gjithmonë në konsultim me gjinekologun tuaj, por në muajin e nëntë duhet të kontrolloni se çfarë rregullash kanë Kompanitë e aviacionit për gratë shtatzëna.

Kompanitë e avionëve më së shumti e lejojnë udhëtimin e grave shtatzënë deri në javën e 36­të të shtatzënive normale dhe të pa komplikuara.

Në raste të shtatzënive të komplikuara (binjakë dhe ngjashëm), udhëtimi me aeroplan lejohet deri në javën e 32­të. Pas javës së 36­të, grave shtatzënë iu ndalohet udhëtimi me aeroplan. Sidomos duhet të keni kujdes që kur të udhëtoni, kthimin ta bëni para javës së 36­të, sepse kompanitë e avionëve nuk do t`ju mundësojë kthimin me aeroplan pa marrë parasysh se ku ndodheni.

Zakonisht të gjitha kompanitë kërkojnë që, nëse udhëtoni në periudhën nga java e 28­të deri në javën e 36­të të shtatzënisë, të keni vërtetimin e gjinekologut tuaj për periudhën e saktë të shtatzënisë dhe kur mund të lindi. Në vërtetimin e mjekut duhet ti keni të dhënat për moshën, menstruacionet e fundit, javës fundit të lindjes, numrin e lindjeve, rezultatet e fundit të analizave laboratorike dhe ultrazërin, historinë e sëmundjeve (nëse ekzistojnë), pengesat eventuale në shtatzëni…

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close