fbpx

Dolën të pafajshëm personat që akuzoheshin për vjedhjen e telefonit të bashkëshortes së Stavrevskit

M.GJ dhe D.N të akuzuar se kishin vjedhur telefonin celular të bashkëshortes së zv.kryeministrit Zoran Stavrevski, në mungesë provash janë liruar nga akuzat.

Tani shteti duhet të zhdëmtojë dy persona që u gjykuan padrejtësisht, në një proces që zgjati 6 vite e gjysmë.

Vjedhja kishte ndodhur në gusht të vitit 2007, në parkingun e QT “Skopjanka” në Aerodrom, ku ishte parkuar makina e zonjës Stavrevska, me çantën ku ndodhej telefoni dhe gjërat e tjera brenda.

Pak ditë pas ngjarjes, M.Gj dhe D.N u morën në pyetje si të dyshuar, pasi telefoni i vjedhur u lokalizua tek ata.

Edhe pse gjatë marrjes në pyetje, dy të dyshuarit thanë se telefonin e kishin blerë në Bit Pazar nga një person që ia dinin edhe emrin, prokuroria vendosi të ngrinte aktakuzë ndaj tyre.

6 vite më vonë, prokuroria vendosi t’i lirojë ata nga ndjekja, sepse nuk arriti të sigurojë provat e nevojshme.

Për pasojë, shteti detyrohet t’u paguajë dy personave shumën prej 1.300 euro, si dhe të mbulojë shpenzimet e avokatëve në vlerë 2 mijë euro.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close