fbpx

6 gjërat për të përmbushur deri në fund të vitit

Për hir të suksesit tuaj të ardhshëm, ju duhet të përdorni kohën tuaj te mbetur ne mënyrë produktive para ardhjes se Vitit te Ri.

1. Borxhet dhe premtimet

Shumë njerëz supersticioze besojnë se një fillim viti i mirë përcakton edhe ecurinë e tij. Nëse ju jeni në gjendje për të gjetur paratë dhe të plotësoni të gjithë kreditorët tuaj, atëherë çdo gjë do te jete me mire. Ju gjithashtu nuk duhet të harroni dhe premtimet e bëra. Është koha e fundit për të mbajtur fjalën tuaj.

2. Hiqni dore nga zakonet e këqija dhe përmirësoni shëndetin 

Nëse ju jeni një duhanpirës aktiv, ju duhet të kuptoni se pirja e duhanit nuk është një nga cilësitë e mira qe mund te keni. Gjëja tjetër e rëndësishme për të bërë është për t’u kujdesur për shëndetin tuaj. Gjeni kohë për të vizituar mjekun tuaj dhe të bëni të gjitha ekzaminimet e nevojshme. Mos harroni se dieta e shëndetshme dhe ushtrimi i rregullt mbajnë mjekun larg.

3. Falni dhe hiqni dore nga ndjenjat negative

Nxirrni konkluzione dhe harroni momentet e mundimshme. Këto ndjenja mund të prishin jo vetëm sezonin e festave, por të gjithë vitin e ardhshëm, si dhe do te ishte shume me efektive nëse do te falnit dhe të lironit zemrën nga ndjenjat negative.

4. Hidhni sendet  panevojshme

Njerëzit mbajnë një shumë artikujsh të panevojshëm dhe të pakuptimte në shtëpi. Këto gjera kanë tendencë për te krijuar rrëmujë ne shtëpinë e tuaj. Është e rëndësishme të kuptoni se shtëpia juaj nuk është një magazine.

5. Largoni nga vetja njerëzit negative

Sot, problemet e mjedisit dhe konsumimi i një ushqimi jo te mire, nuk janë aq te rrezikshme për jetën tuaj si komunikimi i drejtpërdrejtë me njerëzit negative. Këta dashakeqes mund të kenë bere një numër të madh surprizash të pakëndshme për ju këtë vit, dhe te jeni te sigurt se do ta bëjnë dhe për vitin e ardhshëm duke ju krijuar stres apo duke u konfliktuar ne jetën tuaj personale.

6. Bëni plane

Është më mirë për të bërë një plan të veprimeve konkrete për të ardhmen qe ju shtrohet përpara. Çfarëdo qe do të dëshironit të përmirësoni ose të ndryshoni në vitin tjetër, duhet te bëni një skedar dhe te nënvizoni prioritetet tuaja. Mundohuni të analizoni këtë vit dhe do te dini se cilat pjese te jetës tuaj te përmirësoni vitin e ardhshëm.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close