fbpx

Gruevski: Me provimin shtetëror nuk ka më diploma të blera

Kryeministri Nikolla Gruevski në lajmet në TV ALFA ka biseduar për dallimet mes testimit ekstern dhe provimit shtetëror.

Siç theksoi kryeministri, bëhet fjalë për një provim shtetëror e jo testim ekstern dhe theksoi se është e dukshme që dikush po manipulon me studentët.

“Provimi shtetëror është diçka që zbatohet në shumë vende të Evropës-Poloni, Çeki, Sllovaki, Hungari, më shumë se 100 vjet dhe jep rezultate të shkëlqyeshme. Me provimin shtetëror vërtetohet nëse student ka njohuri minimale që të kalojë provimin, e jo nëse vlerësimi është real apo jo siç është me testimin ekster. Qëllimi është të shihet nëse ka njohuri për 6. Nuk është me rëndësi a ka marrë 7,8,9 apo10 por vetëm se a ka njohuri minimale”, deklaroi kryeministri.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close