fbpx

Ja se çfarë bën njeriu…

“Çfarë më habit?
Njeriu, sepse sakrifikon shëndetin përtë bërë para dhe pastaj sakrifikon paratë për shëndetin. Ai është kaq i shqetësuar për të ardhmen sa nuk e jeton të tashmen. Ai nuk jeton dot as sot as nesër. Ai jeton sikur nuk do të vdes kurrë dhe vdes pa jetuar kurrë si duhet.”

 

Dalai Lama, historikisht- titull shpirtëror (nga mongolishtja : Oqean i Diturisë ; tibetishtja : Gyalpo Rinpoche) budist me influencë të madhe politike në Tibet. Dalai Lama i tanishëm, Tenzin Gyatso, është i 14-i me radhë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close