fbpx

Skandal me mbishkrimet në gjuhën shqipe në fshatin Sfillare të Shkupit

Nuk kanë të ndalur skandalet me mbishkrimet në gjuhën shqipe nëpër institucionet dhe rrugët e qytetit të Shkupit.

Në fshatin Sfillare të Poshtme në udhëkryqin që lidh disa fshatra të kësaj ane janë vendosur tabela me emrat e fshatrave por me gabime në përkthim. ‘Gorno Svillare’ është përkthyer Sullare e Poshtme ndërsa ‘Dollno Svillare’ Sullare e Epërme.

Përveç gabimeve në përkthim ku Gorno përkthehet e Poshtme, ndërsa Dollno e epërme është gabuar edhe në emrin e fshatit duke e quajtur atë Sullare./Portalb

10151376_4769055441080_4494806614121972515_n (1)

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close