fbpx

4 arsye të çuditshme pse keni dhimbje shpine

Shpesh dhimbja e shpinës ka disa shkaqe logjike si: mos fjetja në pozicionin e duhur, vrapi i shpejtë apo i gjatë, etj. Megjithatë ka raste kur arsyet mbeten të paqarta. Zbuloni disa pista nga mund të vijë e gjithë kjo dhimbje.

Muskujt e barkut janë të butë

Duhet të merreni më shumë me ushtrime.

Probleme me legenin

Kur pjesa e legenit nuk qëndro si duhet ndodhin edhe dhimbjet kronike e të forta te shpinës. Duhet të flisni me specialistë dhe të bëni ushtrimet e duhura.

Kemi probleme me aortën

Kur një pjese e aortës (arteria kryesore që del nga zemra drejt barkut) nuk bën punën si duhet atëherë mund të ushtrohet presion tek struktura që rrethon dhe mbron palcën kurrizore. Për pasoje vijnë edhe dhimbjet e forta.

Rruazat e kurrizit janë të infektuara

Ka disa persona të cilët mund të kenë infeksion të rruazave i cili duhet kuruar me antibiotikë sa me shpejt që të mos sjellë pasoja të mëtejshme dhe dhimbja e kurrizit të pushojë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close