fbpx

Për hir të dashurisë

“Ka dikush që të do në heshtje,
dhe ju respekton në heshtje,
dhe ju dëshiron privatisht,
dhe largohet kur sheh që je i/e zënë,
dhe përmban veten nga dashuria për hir të dashurisë “

Nizar Qabbani – ishte një diplomat sirian, poet dhe botues. Stili i tij poetik kombinon thjeshtësinë dhe elegancën në eksplorimin e temave të dashurisë, erotizmit, feminizmit, fesë, dhe nacionalizmit arab. Qabbani është një nga poetët më të nderuar bashkëkohore në botën arabe.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close