fbpx

Përmendorja e Kemal Ataturkut në Qendrën Zhupa

Themeluesi i Turqisë bashkëkohore Mustafa Kemal Ataturk me përmendore në komunën Qendër Zhupa.

Në përurimin e përmendores kanë marrë pjesë edhe përfaqësues nga Turqia nga komuna Muratli, e cila është edhe donator e përmendores, përfaqësues nga ambasada e Turqisë në Shkup dhe mysafir të tjerë.

Përmendorja së bashku me bazamentin, është e lartë tre metra dhe 20 centimetra.

Babai i Ataturkut, Ali Riza efendi është me prejardhje nga Koxhaxhiku Zhupa e Epërme.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close