fbpx

UEFA: Ja pse Shqipëria e humbi lojën dhe u dënua

Komisioni i disiplinor i Federatës evropiane të futbollit, UEFA i ka dërguar FSHF-së arsyetimin e saj në lidhje me vendimet e ndeshjes së ndërprerë të 14 tetorit me Serbinë në Beograd.

UEFA, respektivisht Komisioni disiplinor i ka dërguar Federatës Shqiptare të Futbollit (SHF) arsyetimin e argumentuar vendimet për në lidhje me humbjen në tavolinë të ndeshjes 3-0, në 14 tetor në Beograd ndaj Serbisë dhe gjobën prej 100 mijë eurosh.

Raporti përmban 12 faqe me argumentuat për vendimet . Sipas disiplinës, Shqipëria ka humbur ndeshjen në tavolinë sepse ka refuzuar të vazhdojë ndeshjen. Por, megjithatë, shkruhet se “shqiptarët kanë deklaruar më parë se janë të pamundur për të vazhduar ndeshjen”, ndërsa, sipas FSHF-së, nuk i referohet provave të palës shqiptare.

Në raportin e Komisionit disiplinor, sipas Federates Shqiptare të Futbollit nuk i referohet heshtjeve të sigurisë në stadium, ndërsa nuk ka pika për këtë çështje.

Disiplina e ka argumentuar gjobën prej 100 mijë euro për shkak të dronit me banerin që trazoi situatën pasi deri në atë moment, gjithçka sipas saj ishte normale në atë ndeshje.

FSHF-ja kishte paralajmëruar ankesë ndaj këtij vendimi, në shkallën e dytë brenda UEFA-së, ndërsa është paralajmëruar që çështje do të dërgohet deri në Gjykatën ndërkombëtare të arbitrazhit sportiv me seli në Lausanne të Zvicrës.

FSHF-ja lajmëroi se nesër do të deklarohet zyrtarisht në lidhje me këtë çështje./Sporti1.com/

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close