fbpx

Ata që gënjejnë veten, humbin…

“Mbi të gjitha, mos e gënje veten. Vjen një moment kur njeriu i cili gënjen veten dhe dëgjon gënjeshtrat e veta, nuk mund të dallojë të vërtetën brenda tij, e as përreth tij, dhe kështu e humb gjithë respektin për vete dhe për të tjerët. Dhe duke mos pasur respekt ai pushon së dashuruari”

Nga romani: Vëllezërit Karamazov

Thënie nga Fjodor Dostojevski. Ai ishte shkrimtar shumë i njohur rus, eseist dhe filozof.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close