fbpx

Vozitje falas me autobus në kushte kur ajri është i ndotur

Qyteti i Shkupit përgatit projekt për të ndaluar hyrjen e automjeteve të rënda që nuk si destinacion të fundit Shkupin. Qyteti parashikon vendosjen e një regjimi të ri për komunikacionin prej orës 9 deri në orën 18 më përjashtime të disa automjeteve speciale. Automjetet do të drejtohen në rrugë të tjera duke anashkaluar qendrën e qytetit, shkruan Veçer.

Për tu zbatuar kjo masë në vazhdim është ndryshimi i Ligjit për siguri në komunikacion. Parashikohet edhe vozitje falas me autobus në kushte kur grimcat PM 10 janë mbi 100 mikrogramë metër kub si dhe kyçjen e më shumë autobusëve.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close