fbpx

Twitter padit FBI-në dhe Departamentin e Drejtësisë për spiunim

Në Shtetet e Bashkuara, Twitter ka hedhur në gjyq Byronë Federale të Hetimeve (FBI) dhe Departamentin e Drejtësisë, për shkak të ligjeve të mbikëqyrjes.

Sipas rregullave të tanishme, Twitter nuk mund të zbulojë informata të caktuara në lidhje me të dhënat e përdoruesve që kanë të bëjnë me sigurinë kombëtare.

Twitter argumenton se kjo shkel të drejtën e fjalës së lirë, ashtu siç është e përcaktuar nga ana e Amendamentit të Parë të Kushtetutës amerikane.

Kompania e teknologjisë thotë se ka ngritur rastin në përpjekje për të detyruar qeverinë që të jetë më transparente në lidhje me kërkesat për të dhënat personale.

Lajme të ngjashme

Back to top button