fbpx

Todorov: Specialistët duhet që për 10 minuta të kontrollojnë një pacient

Ministri i shëndetësisë, Nikolla Todorov ka urdhëruar drejtorët e spitaleve që të bëjnë listën e terminëve për kontrollet shëndetësore për muajin nëntor, nëse atë nuk e bëjnë pasojnë dënimet dhe hartimi i terminëve nga ministria.

Specialistët duhet që për 10 minuta të kontrollojnë një pacient, ndërsa gjatë orarit të punës prej tetë orëve sipas sistemit, “termini im”, duhet të kenë të paraqitur 36 pacient të kontrolluar të cilët duhet t’i bëjnë për gjashtë orë. Në fillim të çdo ditë punë është paraparë gjysmë ore takim kolegjial në mëngjes ndërsa gjysmë ore pushim për mjekun.

Lajme të ngjashme

Back to top button