fbpx

Nesër eklipsi i dytë hënor i plotë brenda vitit

Nëse keni humbur pa e parë eklipsin e plotë të hënës të muajit prill, tani e keni mundësinë. Por, ju duhet të zgjoheni herët.

Të mërkurën në mëngjes, nëse qielli është i kthjellët, amerikanët verior do të kenë pamjen më të mirë për të parë eklipsin e plotë lunar apo hënor. Veçanërisht perëndimi.

Eklipsi do të zgjasë një orë deri sa të lind dielli në bregdetin lindorë.

Kjo mund të shihet nga Australia, dhe një pjesë e madhe e Azisë. Vetëm Evropa, Afrika dhe pjesa lindore e Brazilit nuk mund ta shohin atë.

Hëna do të shfaqet e portokalltë ose e kuqe, si rezultat i rrezeve të diellit të shpërndara në atmosferën e Tokës. Për këtë arsye quhet “hëna e përgjakshme”.

Ky do të jetë eklipsi i dytë hënorë i plotë brenda një viti.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close