fbpx

Najçevska: Qeveria me provimin shtetëror do ti disiplinojë të padëgjueshmit

Profesoresha e Institutit për hulumtime sociologjike dhe politiko-juridike Mirjana Najçevska thotë se Qeveria me provimin shtetëror do të mundohet ti vendosë në rend të padëgjueshmit.

“Nëse bëni ndryshim që shkel autonominë, atëherë këtë ndryshim duhet ta bëjë universiteti ndërsa Qeveria ta procedojë. Në këtë mënyrë vetëm po krijohet mundësia e manipulimeve, sepse në sistemin e përgjithshëm nuk ka mekanizma të kontrollit dhe qeveria do të mundohet që këtë mekanizëm ta përdorë kundër të padëgjueshmëve. Për shembull, nëse në Institutin ku un jam profesorësh nuk i pëlqen që kemi ngritur iniciativë te Gjykata Kushtetuese, atëherë do të dërgojë vlerësues të cilët do të konstatojnë se nuk në këtë universitet nuk zhvillohet mësim kualitativ”, thotë Najçevska.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close