fbpx

SHBA, treni i së ardhmes, New York-Los Angeles për 45 minuta (Video)

Ideja duket fantastiko-shkencore, por projektuesi i këtij treni betohet që do të revolucionarizojë transportin e së ardhmes. Elon Musk, administratorë i deleguar i Tesla, lanson Hyperloop, trenin që do përshkruajë distancën midis San Franciscos dhe Los Angelesit për vetëm 45 minuta.

Mjeti do të përbëhet nga tuba shumë të mëdhenj preumatikë, që do të transportojnë 4 ose 6 pasagjerë, me një shpejtësi 800 km/orë. Mjeti që mendohet të përdoret me panele diellore, është në fazën e realizimit dhe detajet e funksionimit do të zbulohen shpejt nga sipërmarrësi amerikane. Ja pamjet e trenit të projektuar marrë nga Cnn.

Lajme të ngjashme

Back to top button