fbpx

Grafik: Facebook ndjek dashurinë tuaj

Dashuria është në ajër, por ajo gjithashtu mund të jetë e shkruar në timeline-n e Facebook, si dhe orientuese apo përcaktuese e rezultateve politike para votimeve.

Rrjeti social i njeh përdoruesit e saj për dhjetë vjet dhe ekipi i tij i studiuesve mund të analizojë çdo aspekt të jetës së tyre. Edhe ndërtimin e një dashurie.

Studiuesit morën në konsideratë, në formë anonime, aktivitetet në internet të përdoruesve që kaluan nga statusi i “të vetëm” me atë të “në një marrëdhënie”.

Rezultati: Në njëqind ditët e para të fillimit të marrëdhënieve, ka një rritje të ngadaltë por të qëndrueshme në postimin e shpërndarjeve në timeline e çiftit të ardhshëm, një marrëdhënie e nisur, ndërsa numri i ndërveprimeve në internet u ul. Deri në momentin kur ndoshta nuk do të ketë më postime?

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close