fbpx

6 vendet që ju kurrë nuk mund t’i vizitoni

A e dini se ju nuk mund të shkoni apo vizitoni çdo vend.Më poshtë do t’ju rendisim disa prej vendeve më të njohura në botë, që janë të mbyllura për publikun.

Ishulli i gjarpërinjve – Brazil

1. Ishulli i gjarpërinjve – Brazil

Në këtë ishull banojnë rreth 4 mijë gjarpërinj më vdekjeprurës në botë. Ky fakt bën që të mos shkoni atje edhe nëse nuk është e ndaluar nga qeveria braziliane.

2. Instituti Uajldstajn – Paris, Francë

Miliarderi Gaj Uajldstajn dhe familja e tij posedojnë disa prej veprave më të mira të artit në botë, por për fat të keq, koleksioni i tyre është i mbyllur për publikun.

Instituti Uajldstajn - Paris, Francë

3. Dulçe Baza – Meksikë e Re, Amerikë

Ky vend nuk është i hapur për publikun. Teoritë konspirative e llogarisin si shtëpi të jashtëtokësorëve.

 Dulçe Baza - Meksikë e Re, Amerikë

4. Ishulli Pllam – Nju Jork, Amerikë

Ky ishull është shtëpi e Qendrës për sëmundjen e kafshëve, kështu që është i siguruar nga Departamenti i sigurisë në Amerikë.

4. Ishulli Pllam – Nju Jork, Amerikë

5. Dhoma e Fildishtë – Rusi

Para se të zhduket në kohën e Luftës së Dytë Botërore, Dhoma e Fildishtë është llogaritur çudia e tetë botërore. Çfarë ka ndodhur në të, mbetet mister.

Dhoma e Fildishtë – Rusi

6. Faltorja në kishën e Shën Mërisë së Virgjër në Sion – Aksum, Etiopi

Llogaritet që në këtë faltore gjenden gjëra të rëndësishme, detajet e të cilave gjenden në Dhjatën e Vjetër. Mund ta vizitoni kishën në Sion, por hyrja në faltore është e ndaluar.

6. Faltorja në kishën e Shën Mërisë së Virgjër në Sion - Aksum, Etiopi

Lajme të ngjashme

Back to top button