fbpx

NOVA: Maqedonia do të marrë rekomandimin për fillimin e bisedimeve me BE-në

Nga Brukseli kanë qarkulluar informacione dhe burime të ndryshme diplomatike, duke kumtuar lajme pozitive dhe negative për Shkupin, kryesisht për qeverinë e vendit.

Maqedonia më 8 tetor do të marrë rekomandimin e radhës për të gjashtën herë për nisjen e negociatave për anëtarësim me Bashkimin Evropian.shkruan NOVA.

Sipas portalit, rekomandimi do të përmbajë kualifikime dhe vërejtje për përmirësimin e performancës së demokracisë në vend, edhe ate deri në muajin dhjetor, kur do të shqyrtohet më pas gjendja nga Këshilli Evropian.

Por nga ana tjetër, paralajmërohet edhe vendimi për tërheqjen e rekomandimit për nisjen e negociatave, mirëpo ky vendim do të ishte për herë të parë i sjellur në planin e integrimeve evropian dhe se do të përbënte rrezik për destabilizimin apo përkeqësimin e marrëdhënieve ndëretnike.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close